Kommande föreläsningar

4 december 2019 kl 14:00

Årsrika i samhället- en tillgång!

Barbro Westerholm

läkare, forskar och riksdagspolitiker (L)

Barbro pratar om ålderismen, den fördomsfulla synen på årsrika som leder till diskriminering av människor på grund av deras ålder. Profession och passion är för många personer förenat och det kan vara svårt att förstå att yrkeslivet ska ta slut för att en viss ålder uppnås. Idag är medellivslängden 84 år för kvinnor och 81 år för män och vi har en pensionsålder på 67 år vilket innebär att det för många personer kan finnas många år kvar att ägna sig åt sina passioner och intressen i livet som får hen att må bra och känna sig meningsfull. Hur kan samhället respektive den enskilde individen agera annorlunda för att alla ska känna sig delaktiga och respekterade?

Barbro Westerholm är läkare, forskare och politiker för Liberalerna och idag landets mest årsrika ledamot i Riksdagen. En röd tråd i Barbros arbete är att främja jämställdhet och motverka all sorts av diskriminering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *