Kommande föreläsningar

9 oktober 2019 kl. 14:00

Om Svenskorna i Hollywood

Kristina Öström, frilansjournalist och föreläsare 

Vad vet vi om Svenskorna som erövrade Hollywood under början av förra seklet? Känner ni till att en tuff tjej från Skåne tog sig över Atlanten för att söka lyckan i Hollywood där hon fick en fantastisk karriär, redan 1905. Vi kommer att få veta mer (och säkert mycket nytt) om några av de modigaste och mest framgångsrika svenskarna som slog igenom i Hollywood. Greta Garbo, Anita Ekberg, Ingrid Bergman, Viveca Lindfors, Max von Sydows och fler karriärer kommer ni att få höra om.

Kristina Öström har jobbat som frilansjournalist och har bl a. jobbat på Sveriges Radio, med Stockholmsnyheter och med programmet ”Sommar i P1”, tre gånger. Numera besöker Kristina olika dagverksamheter i Stockholm där hon håller föreläsningar i olika ämnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *