Kommande föreläsningar

27 mars 2019 kl 14:00

Undvik att ramla hemma – vad kan du göra själv?

Jessica Axtelius Leg. Arbetsterapeut.

Idag bor vi hemma i eget boende längre än tidigare. Detta medför att fallolyckor i hemmen ökar. Varje år skadas ca 70 000 personer av fall i hemmet så allvarligt att de måste läggas in på sjukhus. I genomsnitt är det ca 200 personer om dagen. Risken för fall ökar med åldern och majoriteten av fallolyckor tillhör personer äldre än 65 år.

Under denna föreläsning kommer du få tips och råd om vad du själv kan göra för att förebygga fallolyckor. De områden som kommer belysas är: Hemmamiljön – vad kan du förändra här, Motion- hur kan det hjälpa, Mat – näringsrik och regelbunden kost,Sömn, Mediciners påverkan, tips på hjälpmedel.

Jessica Axtelius har arbetat som Arbetsterapeut i 9 år inom äldreomsorgen och regelbundet utbildat både äldre samt personal i fallprevention.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *