Kommande föreläsningar

22 maj 2019 kl 14:00

Lillan Blixt, socionom, biståndshandläggare för äldre.

Undrar du över vad som händer när du får svårare att klara dig eller dina vardagssysslor på egen hand? Som pensionär kan du ansöka om att få hjälp med det som du inte längre klarar av att göra själv. Exempelvis kan du då ansöka om hemtjänst, särskilt boende, trygghetslarm, god man, etc. Du ansöker då hos kommunen som utreder ditt behov och gör en bedömning utifrån socialtjänstlagen. Kommunen har ofta egna riktlinjer som är kommunens tolkning av lagstiftningen och ”skälig levnadsnivå”. Mer om detta kommer Lillan att berätta om under föreläsningens gång.

Lillan Blixt är biståndshandläggare i Stockholms stad och utbildad socionom.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *